Wandtegels

Wil je graag wandtegels kopen voor jouw badkamer, keuken of toilet? Zeer slim, we helpen je op weg.

Ons ruime assortiment zorgt ervoor dat je de perfecte tegels voor elke kamer vindt.

Wandtegels keuken

Vierkante en rechthoekige tegels zijn een populaire keuze als accent in keukens. Ze zijn waterafstotend, gemakkelijk te reinigen en bieden een aangenaam onderhoud. Perfect voor in de keuken dus omdat het geen probleem is dat er bijvoorbeeld wat vet in contact komt met een tegel.

Onze wandtegels voor in de keuken zijn beschikbaar in allerlei maten, kleuren, motieven en zelfs afwerkingen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor grote tegels of kleine tegels, afhankelijk van jouw voorkeur. De klassieke witte, keramische tegels zijn nog steeds een populaire keuze, net als tegels uit natuursteen.

Wandtegels badkamer

Voor de badkamer zijn tegels onmisbaar omdat ze beter bestand zijn tegen water dan geverfde muren. Door gebruik te maken van onze kwaliteitsvolle wandtegels voorkom je schimmel. Verder is natuurlijk ook de look van de tegels belangrijk.

Onze badkamer tegels zijn, net als de keukentegels, beschikbaar in een groot aantal kleuren, afwerkingen, motieven en afmetingen. Je vindt in ons assortiment zowel lichte als donkere tegels die al verschillende jaren bij de populairste zijn, zoals de witte keramische tegels.

Er zijn ook varianten op deze tegels die de laatste tijd meer voorkomen zoals Marokkaanse tegels en mozaïek tegels.

Keramische wandtegels

Je kent ze wel, de witte keramische wandtegels die in bijna elke keuken en badkamer te vinden zijn. Deze klassiekers zijn één van de beste keuzes omdat ze niet-poreus, water afstotend, vlekbestendig, duurzaam en slijtvast zijn. Kortom, ze zijn enorm gemakkelijk te onderhouden en reinigen.

Dit is een belangrijk voordeel voor kamers die nogal nat en vuil kunnen worden. Schoonmaakmiddel, water en een spons of doek volstaan om deze wandtegels schoon te krijgen, hoe vuil je ze ook krijgt. Vaak worden enkel de delen die nat of vuil kunnen worden betegeld en de rest van de muur niet. Zo creëer je een unieke look in deze ruimtes.

Keramische tegels zijn ook als vloertegels of terrastegels een goede keuze.

Elegante grote formaten

Tegel in grote formaten zijn al even aan een opmars bezig. Als wandtegels vind je ze al in verschillende kamers terug, denk aan grote keramische tegels en tegels uit natuursteen. Je hebt ze zeker al wel eens gezien in een stijlvolle badkamer met veel ruimte.

Bij strakke, elegante, moderne interieurs passen tegels in grote formaten perfect. Door grote tegels te gebruiken, lijken je betegelde wanden één groot geheel dat alleen maar opgedeeld wordt door de structuur van de gebruikte steensoort.

Wandtegels in badkamer

Gedetailleerde kleine formaten

Mozaïek tegels zijn kleine tegels die je combineert om een groot geheel te maken dat een uniek en vaak ook luxueus gevoel met zich mee brengt. De Egyptenaren hebben deze tegels ontdekt en bij de oude Grieken is de populariteit ervan nog gestegen.

In de hedendaagse wereld vind je mozaïek tegels terug in badkamers, keukens, toiletten en soms ook andere ruimtes. Ze zijn heel populair omdat je volledig zelf in handen hebt hoe het geheel eruit zal zien.

Ook handgemaakte Marokkaanse tegels zijn echt ‘in’ de dag van vandaag. Ze worden ook wel zelliges genoemd. Doordat ze manueel vervaardigd worden, is elke tegel volledig uniek. De glans, het oppervlak en zelfs de dikte verschilt dus per tegel. Dit staat in contrast met de typische keramische tegels die je in onze regio voornamelijk terugvindt.

Doordat elke tegel uniek is, zijn ze moeilijker te onderhouden dan de keramische tegels. Hierdoor zijn er keramische varianten op de markt gekomen die de speciale look van Marokkaanse tegels combineren met het onderhoudsgemak van keramische tegels.

FAQ

Veel gestelde vragen

Een mozaïek tegel is een speciale soort tegel die in een mozaïek verwerkt wordt. Verschillende formaten, kleuren en soms zelfs soorten tegels met kleine afmetingen worden gecombineerd om een wand mee te decoreren.

De minimale voegbreedte bij wandtegels is 2 millimeter. Hou er rekening mee dat ook de voegen tussen een tegel en hoekprofiel minstens 2 millimeter breed moeten zijn.

OPGELET
Zaterdag 25 mei uitzonderlijk gesloten.