Parket

Een houten parket is en blijft één van de meest populaire keuzes voor vloeren, zowel voor in de woonkamer als in de keuken, eetkamer en slaapkamer.

De natuurlijke houtkleuren worden het meest gebruikt, maar ook andere varianten zijn bij ons beschikbaar.​

Ruim aanbod aan parketvloeren

Een houten parket voorziet jouw interieur van een natuurlijke look. De meeste varianten bestaan uit rechthoekige planken die in dezelfde richting geplaatst worden. Als je een luxueuze look wilt bekomen, raden we aan om onze parketvloeren van Quick-Step met schuine planken te bekijken.

Qua kleur heb je veel keuze. De natuurlijke, lichte houtkleuren zijn heel populair, maar er zijn ook gekleurde varianten die jouw vloer kunnen voorzien van een andere feel. De beschikbare kleuren: natuurgetrouw, beige, donkerbruin, lichtgrijs, donkergrijs, zwart en wit.

Als je voor één van de niet-natuurlijke kleuren kiest, dan verkrijg je een luxueuzere look. In industriële en moderne interieurs sluiten deze kleuren naadloos aan bij de rest van het interieur. Een echte must als je een minimalistische look wilt verkrijgen. In klassieke en landelijke interieurs kies je best voor natuurgetrouw parket zoals eiken met een natuurlijke uitstraling.

Visgraatparket

Visgraatparket is één van de varianten waarbij de planken niet horizontaal of verticaal gelegd worden. Het bestaat uit rechthoekige planken die in een hoek van 90° tegen elkaar gelegd worden in de vorm van een ‘L’. Dit motief herhaalt zich doorheen de hele vloer.

De Hongaarse punt is een variant van visgraatparket. Hierbij worden trapeziumvormige planken tegen elkaar geplaatst in een hoek van 40, 52 of 60 graden. Twee planken vormen samen een ‘V’, waarbij de planken een recht contactpunt hebben. Dit motief herhaalt zich dan doorheen de hele vloer.

Deze soorten parket stralen elegantie uit en voorzien de ruimte van een uniekere uitstraling. Het zijn populaire varianten die net iets moderner zijn dan de parketvloeren die volledig recht geplaatst worden.

Onderhoudsvriendelijk parket?

Veel mensen denken het onderhoud, in tegenstelling tot laminaat, een nachtmerrie is. Als je kiest voor kwaliteitsparket zoals de onze, dan is het onderhoud vrij eenvoudig. De parketvloeren van Quick-Step, onze partner, worden op een speciale manier afgewerkt, waardoor je je geen zorgen moet maken over vlekken en poten van stoelen die erover wrijven.

Een tijdloze, duurzame parketvloer die voor een aangenaam gevoel in huis zorgt, dat is wat we aanbieden. Voor meer informatie over het onderhoud, kan je terecht op onze onderhoud pagina.

FAQ

Veel gestelde vragen

Parket bestaat uit hout en laminaat ut samengeperst hout waarop een foto van hout geprint is. Hierdoor is laminaat gemakkelijker te onderhouden, maar ook een minder natuurlijk materiaal. Kies voor parket als je de meest natuurlijke uitstraling wilt.

Parket is een soort vloerbedekking die bestaat uit dezelfde houten planken die in parketsystemen gelegd worden. Qua afwerking kan het hout in de was gezet worden, gelakt worden of geolied worden.

Keramisch parket is even gemakkelijk te onderhouden als keramische tegels, maar heeft wel de look van hout. Hierdoor kan het zonder problemen gebruikt worden in de keuken, badkamer, toilet en in combinatie met vloerverwarming.

OPGELET:
Wij zijn gesloten op Paasmaandag 01/04/24
en dinsdag 02/04/24