Arduin

100% Belgische arduin

Arduin, ook wel blauwe steen of blauwe hardsteen genoemd, is een populair materiaal voor vloer- en terrastegels. Je bent deze prachtige natuursteen zeker al eens tegengekomen als je in België woont. Het is namelijk een Belgisch materiaal dat ontgonnen wordt in Henegouwen en de Ardennen.

Typische blauwe steen

De blauwe kleur typeert arduin. Deze is bij sommige varianten enorm uitgesproken en bij andere varianten heeft de steensoort een blauwe kleur met een grijze tint. De meeste Belgen gebruiken deze steen als terrasvloer, binnenvloer, dorpel, keuken- of werkblad.

Ons aanbod is zeer uiteenlopend doordat er een groot aantal verschillende tinten en texturen beschikbaar zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lichtere steen die met zijn grijsblauwe kleuren stijl voorziet in jouw woning. Wil je een luxueus en kleurrijk gevoel in huis brengen? Dan is een donkerblauwe variant de betere keuze.

Arduin heeft een levendige uitstraling door zijn speciale kleur en aangename reliëf. Het is ook gemakkelijk te onderhouden. Maak blauwsteen geregeld schoon met het correcte onderhoudsmiddel om lang van deze prachtige natuursteen te kunnen genieten.

Met deze natuursteen kan je zelf een design samenstellen door verschillende tinten te gebruiken. Alle tinten passen bij elkaar, maar zien er toch heel anders uit. Door ze samen te gebruiken, krijg je een uniek geheel dat volledig bij jouw interieur past.

Arduin maatwerk en herkomst

Arduin is een zeer geliefd materiaal voor zowel dorpels als brievenbussen en uiteraard ook tegels.

Bij Mertens Vloeren kan je terecht voor arduinen brievenbussen op maat, dorpels… De robuuste, doch elegante uitstraling van deze steen maakt dat het een prachtige toevoeging is aan elk huis. Zowel binnen als buiten.

Ons arduin wordt ontgonnen bij Carrières du Hainaut. Je kan op hun site terecht voor extra informatie over deze speciale, edele steensoort.

Arduin voor binnen en buiten

Binnenshuis kiest men vrijwel altijd voor de licht of donker gezoete varianten. Voor buiten is zowel gezoet als geschuurd arduin een goede keuze. De blauwe steen wordt opgeschuurd met een grove korrel. De schuursporen zijn meer aanwezig en de steen ziet er wat ruwer uit. Slijtage en weersinvloeden hebben hierdoor een minieme impact op het uiterlijk.

Gezoet arduin wordt met een fijnere korrel opgeschuurd. Houd in het achterhoofd dat deze variant de meer geschuurde look zal krijgen na blootstelling aan de weersomstandigheden en andere vormen van slijtage.

Deze natuursteen is een goede keuze voor zowel vloertegels als terrastegels.

Arduin onderhouden

Over het algemeen is het onderhouden van arduin geen moeilijke opgave. Wel zijn er enkele zaken waar je best op let. Verwijder bijvoorbeeld zo snel mogelijk vloeistoffen die vlekken kunnen veroorzaken. Zure vloeistoffen kunnen hardnekkige plekken achterlaten die je moeilijk weggewerkt krijgt.

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen omdat deze de steen kunnen aantasten. Als je extra bescherming wilt tegen vlekken en slijtage, kan je best een extra beschermlaag aanbrengen. Doe dit enkel nadat je grondig hebt onderzocht hoe je het product moet aanbrengen.

Ruim assortiment arduin

Arduin komt voor in verschillende tinten blauw. De lichtste varianten lijken grijs en de donkerste varianten nemen een diep blauwe kleur aan. We voorzien tegels in de meeste tinten blauw zodat je zelf de ruimte hebt om een keuze te maken tussen deze prachtige varianten.

Deze natuursteen is uiteraard een natuurlijk product. Hierdoor komen er kleine accenten, versteende fauna en aders voor. Elke tegel is dus verschillend. Houd er rekening mee dat de tegels nooit 100% hetzelfde zullen zijn. Dit zorgt voor een levendige, natuurlijke uitstraling.

FAQ

Veel gestelde vragen

Deze prachtige, Belgische natuursteen wordt zowel arduin als blauwe steen genoemd. Het zijn twee benamingen die hetzelfde betekenen.

Arduin is een soort natuursteen dat in België ontgonnen wordt, meer bepaald in Henegouwen en de Ardennen. Het is een harde, duurzame, blauwe steen die voornamelijk gebruikt wordt als terrasvloer, binnenvloer, dorpel, keuken- of werkblad.

OPGELET
Zaterdag 25 mei uitzonderlijk gesloten.