Vloeren

Ruim assortiment vloeren

Heb je nieuwe kwaliteitsvolle vloeren nodig voor jouw nieuwbouw of renovatie? Bekijk dan ons uitgebreide gamma merken, designs en kleuren. Bij Vloeren Mertens leveren we kwaliteit zodat je zonder zorgen lang kan genieten van jouw nieuwe vloeren.

Vloertegels

Tegels zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur en exterieur. Als vloer bieden ze een verschillend gevoel op basis van jouw keuze. Kies je voor een modern interieur? Dan zijn minimalistische, sobere tegels uit natuursteen een solide keuze.

Bij een landelijk of klassiek interieur is natuursteen ook een goede keuze als je vloertegels in natuurlijke kleuren plaatst of laat plaatsen. Bijvoorbeeld grijs, beige, bruin etc. Deze vullen de kleuren van het hout, een materiaal dat deze stijlen typeert, aan waardoor het geheel aangenaam en natuurlijk oogt.

Keramische tegels bieden een fantastische prijs-kwaliteit en maken elke ruimte uniek. Tijdens het bakproces nemen deze tegels veel van de eigenschappen van steen over. Ze zijn bijvoorbeeld duurzaam, kras- en vlekbestendig.

Terrazzo tegels mogen natuurlijk niet ontbreken uit ons assortiment. Dit zijn de bekende mediterrane tegels die bestaan uit kleine stukjes natuursteen die door de cementbasis één geheel vormen. De Terrazzo tegels zijn heel uniek, waardoor ze een plaats in de lijst van tijdloze klassiekers gewonnen hebben.

Terrastegels

Stijlvolle terrastegels zijn een must als je volop wilt genieten van de zomer. Deze moeten natuurlijk bestand zijn tegen zowel koude als warme temperaturen. Onze tegels zijn makkelijk te onderhouden en krijg je eenvoudig schoon als er tijdens een barbecue bijvoorbeeld gemorst wordt.

Onze verzameling terrastegels bestaat uit een ruim assortiment van verschillende soorten tegels die elk hun voordelen bieden. Ben je op zoek naar unieke, stijlvolle tegels die van jouw terras een echte aandachtstrekker maken? Bekijk dan zeker ons ruime assortiment van terrastegels.

Laminaat

Laminaat is een zeer populaire keuze voor vloeren. Het is gemakkelijk te onderhouden en gemaakt uit hout, een materiaal dat al eeuwen geliefd is door mensen van overal in de wereld. Verder biedt het een rustgevende sfeer aan elke ruimte door zijn natuurlijke uitstraling.

Ons assortiment van laminaat is zeer uitgebreid. Zowel qua materiaal als kleur en richting van de planken. We hebben bijvoorbeeld de typische, rechte planken die al jaren een populaire keuze zijn, maar ook schuine planken (visgraatlaminaat) die een aangename, stijlvolle variant hiervan zijn.

Het laminaat in onze webshop komt van onze leverancier Quick-Step. Hierdoor ben je zeker dat het laminaat lang zal meegaan, waterbestendig is en beschermd tegen krassen en vlekken. Dit krijgen ze voor elkaar met innovatieve technologieën zoals de HydroSeal-coating en Scratch and Stain Guard-technologie.

In tegelstelling tot parket, is laminaat gemaakt van samengeperst hout. Hierdoor is het gemakkelijker te onderhouden en een stuk goedkoper.

Parket

Parket wordt gemaakt van houten planken. Om de meest authentieke houtlook in huis te halen, kies je best voor parket. Dit materiaal vereist wel een aandachtig onderhoud. Dit hoeft niet veel tijd in te nemen, maar moet wel grondig en doordacht gebeuren.

Qua kleuren en afwerking heb je bij parket een uitgebreide keuze. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten hout die op hun beurt een andere afwerking of laag verf gekregen hebben. Verder zijn er ook qua vorm verschillen zoals rechte en schuine planken.

FAQ

Veel gestelde vragen

Dit hangt af van het vloertype, merk en de grootte van planken, tegels etc. De prijs van een vloer wordt vaak uitgedrukt in m² om het gemakkelijker te maken om de prijs te vergelijken. Op onze webshop vind je deze prijzen gemakkelijk terug.

Deze vraag richt zich vooral op de praktische eigenschappen van de verschillende vloerkeuzes. De vloeren die het gemakkelijkst te onderhouden zijn: natuursteen, keramische tegels en laminaat. Als je vloeren koopt, vraag dan zeker na hoe je het onderhoud best verzorgt.

OPGELET:
Wij zijn gesloten op Paasmaandag 01/04/24
en dinsdag 02/04/24