Composiet

Composiet werkblad

Composiet is een niet-poreus (glad) materiaal dat bestaat uit kwartskorrels, gecombineerd met kleurstoffen en hars. Het is zowel bestand tegen vocht, krassen en schokken als bacteriën, schimmels en zuur. Door het gebruik van hars zijn ze wel minder bestand tegen heel hoge temperaturen.

Een werkblad uit composiet is ook perfect om te gebruiken als keukenblad omdat deze sterk is en niet zal barsten bij hoge temperaturen. Let wel op: zet hete potten en pannen niet op het werkblad, maar gebruik een onderlegger. Anders kan je een thermoshock veroorzaken, die onherstelbare schade veroorzaakt. Een andere optie is opteren voor een werkblad uit massieve natuursteen.

Afwerking van een composiet werkblad

Net als veel van onze andere producten, zijn werkbladen uit composiet beschikbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo zijn er die een lichte kleur hebben en varianten met een donkere kleur. Verder zijn er ook de varianten die een soort natuursteen nabootsen.

Verschillende kleuren en motieven

Wit, grijs, beige en zwart zijn de meest voorkomende kleuren van werkbladen uit composiet. Deze kunnen zowel egaal zijn als een motief hebben. In veel gevallen bootst het motief de look van natuursteen na, maar soms zijn er ook andere beschikbaar.

Look van natuursteen

Een werkblad uit composiet ziet er op het eerste zicht uit als één uit natuursteen, maar dan iets homogener van kleur. De kleine imperfecties en motieven die een werkblad uit natuursteen typeren, vind je niet terug bij een egaal composiet werkblad. Er zijn wel varianten die deze imperfecties en motieven zo goed mogelijk nabootsen om het blad er als natuursteen uit te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een marmerlook met de typische aders die doorheen de steen aanwezig zijn.

Assortiment

Zoals eerder vermeld, is composiet een zeer stevig en relatief hittebestendig materiaal. Qua gebruiksgemak heeft dit materiaal ook het voordeel dat er geen groeven aanwezig zijn. Hierdoor kan je het gemakkelijk schoonmaken met een doekje, water en zeep.

De varianten met een glanzende (gepolijste) oppervlakte zijn enorm vlekbestendig en dus ook zeer gemakkelijk in onderhoud. Bij de matte varianten kan een hardnekkige vlek al voor meer visuele problemen zorgen, deze zal harder opvallen. Let hier goed op welke schoonmaakmiddelen je gebruikt en op welke manier om een vlek te verwijderen.

FAQ

Veel gestelde vragen

Composiet is een uiterst geschikt materiaal om als werkblad te gebruiken, maar er zijn ook enkele nadelen. Hete potten en pannen kan je niet op het keukenblad plaatsen omdat dit een thermoshock kan veroorzaken. Dit kan blijvende plekken veroorzaken.

De prijs van een werkblad uit composiet valt over het algemeen te vergelijken met die van een massief natuurstenen werkblad. De prijs hangt dus, net zoals bij natuursteen, af van de afmetingen en dikte van het blad, net als waar hij vandaan komt. We raden aan om de prijzen per m² te raadplegen om ze efficiënt te kunnen vergelijken.

OPGELET
Zaterdag 25 mei uitzonderlijk gesloten.