Leisteen

Het rustige leisteen

Leisteen wordt voornamelijk gebruikt als vloersteen, maar ook als wandtegel of terrastegel. Zowel binnen als buiten zorgt deze natuursteen hoe dan ook voor een prachtige look en feel. Het is een duurzame steensoort die gevormd wordt door metamorfose van klei. De klei wordt blootgesteld aan hoge temperatuur, wat uiteindelijk leidt tot leisteenvorming. Hierdoor zijn er ook vaak verschillende lagen in de steen duidelijk zichtbaar.

De aangename kleuren van leisteen

Leisteen is beschikbaar in verschillende kleuren. De variant in antraciet is de meest voorkomende, maar ook donkergrijs, donkerbruin en donkergroen vind je terug. Het donkere uitzicht en het lichte reliëf in deze steen stralen sfeer en karakter uit. Dit zorgt ervoor dat je vloer of tegel een echte blikvanger wordt in je leefruimte of op je terras.

Leisteen straalt elegantie uit

Deze natuursteen is duurzaam en heeft een elegant en tijdloos karakter. Dit uitgesproken karakter zorgt ervoor dat deze natuursteen geschikt is voor elke ruimte en zelfs buiten. Ga je voor een moderne of eigentijdse stijl? Overweeg dan zeker leisteen tegels voor je vloeren en/of wanden.

Buiten, als terrastegel, sluit de steen zich gemakkelijk aan bij de bouwstijl van je woning. Binnen, als vloer- of wandtegel, gaat hij vlot samen met elk type interieur. Dit allemaal zonder afbreuk te doen aan het karakter van je bouwstijl of je interieur.

Donkergrijze leisteen reliëf

Voor binnen en buiten

Leisteen is geschikt om zowel binnen als buiten aan te leggen. Een leisteen voor binnenshuis wordt eerst gekalibreerd. Dit zorgt ervoor dat de steen minder dik en gemakkelijker aan te brengen is.

Deze steen staat bekend als een ideale warmtegeleider. Dit is te danken aan de verschillende laagjes die in de steen aanwezig zijn. Zo is de keuze voor leisteen een ideale troef wanneer je over vloerverwarming beschikt, maar ook om warmte in het algemeen langer vast te houden.

Kies je voor deze natuursteen buiten, dan zal deze dikker moeten zijn dan wanneer je kiest voor leisteen binnen. Hierdoor zal de terrasvloer beter bestendigd zijn tegen breuken en vrieskou. Hiernaast behoudt deze steen buiten ook mooi zijn kleur en wordt hij niet glad. Dit maakt deze steensoort ook een geschikt materiaal om te gebruiken als oprit.

Leisteen onderhouden

Leisteen is vrij eenvoudig te onderhouden. Dit komt omdat het geen kalk bevat. Een behandeling met zachte zeep is daarom vaak al voldoende om vetvlekken en krassen tegen te gaan.

Net omdat deze steen geen kalk bevat, is ze van nature al minder gevoelig aan vlekken en beschadigingen. Gebruik daarom zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen. Wel kan je met het juiste product een extra beschermlaagje aanbrengen tegen slijtage.

Donkergrijze leisteen reliëf

OPGELET:
Wij zijn gesloten op Paasmaandag 01/04/24
en dinsdag 02/04/24